Veelgestelde vragen

Heb je vragen of advies nodig voordat je je tegels koopt? Bekijk de meest gestelde vragen hieronder.

Tegeladvies

Hoe kan ik controleren of de tegels eerste keus zijn?

Op elke verpakking moet choice 1 of cali 1 staan. Sommige tegelwinkels verkopen tweede keus tegels zonder het je te vertellen. Zo is de omschrijving MS (Minder Sortering) een aanduiding voor B keus tegels.

Leggen jullie ook de tegels?

Nee, we plaatsen geen tegels. We hebben echter contacten met verschillende tegelzetters die we aan je kunnen voorstellen.
Je kunt zelf contact opnemen met de tegelzetters, RB Tegels kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de afspraken die tussen klanten en tegelzetter gemaakt worden.

Wat moet ik precies doen bij het eerste onderhoud van mijn nieuwe vloer?

Na het voegen moet de vloer als eerst  een aantal keren gepoetst worden met warm water en schoonmaakazijn.

Wat zijn A keus tegels?

Eerste keus tegels zijn tegels zonder gebreken. Ze zijn vormvast en recht. Dus A keus tegels zijn tegels die geen fabricagefouten vertonen.

Wat zijn B keus tegels?

Tweede- of B-keus tegels hebben gebreken zoals niet maatvast en kromgetrokken. Ook hebben 2e keus tegels fabricagefouten zoals stippen in het glazuur en beschadigingen.

Bestellen en reserveren

Hoeveel snijverlies moet ik bijrekenen?

We adviseren onze klanten altijd om snijverlies te berekenen. Je kunt deze percentages volgen om te bepalen hoeveel snijverlies je ongeveer moet aanhouden:

  • tegels van 30×30 cm ongeveer 5%
  • 45×45 cm tegels ongeveer 6%
  • 60×60 cm tegels en groter ongeveer 8%

In een badkamer heb je meer snijverlies nodig, namelijk 10 tot 12%. Ook het legpatroon beïnvloedt je snijverlies. Het is verstandig een paar extra tegels in reserve te houden voor bijzondere gevallen zoals lekkages enz. Neem contact op met onze klantenservice voor meer advies.

Is het de moeite waard om een lange afstand te rijden voor een bezoek aan RB Tegels in Tiel?

Absoluut, wij ontvangen dagelijks klanten uit heel Nederland.

Kan ik tegels reserveren?

Producten kunnen alleen gereserveerd worden als je ze bestelt en betaalt. De bestelde artikelen kunnen dan op aanvraag voor je gereserveerd worden tot het moment dat je ze nodig hebt. De maximum reservatie periode is 12 maanden. De bestelling kan langer worden opgeslagen als je het volledige bedrag betaalt.

Wat zijn de bezorgkosten?

Verzendkosten binnen Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden):

  1. Bestellingen vanaf 50 m² worden gratis bezorgd tenzij anders vermeld op de website en/of de offerte
  2. Bezorgkosten voor bestellingen onder de 50 m² zijn afhankelijk van de aard en grootte van de pallets en/of dozen, we rekenen als volgt:
    • € 70 voor 1 europallet
    • € 100 voor groot formaat tegels

De verzendkosten naar andere landen en Waddeneilanden zijn op aanvraag. Voor meer vragen over de verzendkosten, neem contact op met onze klantenservice.


Afhalen

Kan ik de tegels zelf afhalen?

Ja, afhalen van bestelling is mogelijk bij ons magazijn aan de Kellenseweg 8 in Tiel. Let hierbij wel op dat je in dit geval zelf verantwoordelijk bent voor het vervoer. Controleer jouw product(en) daarom voor je deze inlaad.


Levering

Kan ik een exact tijdstip afspreken voor een levering?

Dat is mogelijk, tijdslevering kan in overleg en uiteraard tegen een meerprijs. Neem contact op met onze klantenservice over deze extra dienstverlening.

Leveringen van grote en zware producten worden in overleg met je ingepland. De avond voor de afgesproken bezorgdatum ontvang je een bericht met de geschatte aankomsttijd van de vervoerder. Leveringen kunnen plaatsvinden op werkdagen tussen 08:00 en 18:00.


Annuleren en retourneren

Kan ik overgebleven tegels terugbrengen?

RB Tegels stelt zich soepel op bij het terugnemen van retourzendingen, onder voorwaarde dat de tegels teruggebracht kunnen worden naar de huidige voorraad en het huidige tint nummer. We nemen retourzendingen aan binnen 14 dagen na ontvangst of afhaal.  Voor aankopen via de webwinkel kun je gebruikmaken van het 14 dagen herroepingsrecht. Je kunt dan zonder opgaaf van redenen deze bestelling binnen 14 dagen ontbinden. Deze termijn gaat in op de dag na ontvangst van de levering door of namens de consument. Je hebt na de annulering nog 14 dagen om je product terug te sturen.

Let op: Je kunt speciale bestellingen alleen in onze fysieke winkel kopen en kunnen niet geretourneerd worden. Restpartijen nemen wij ook NIET retour.

Bij aankopen in de fysieke winkel geldt geen herroepingsrecht van 14 dagen voor speciale bestellingen of niet voorraad artikelen.  Neem altijd contact met ons op voor je de tegels terugbrengt.

 

 


Garantie en reclamaties

Hoe komt het dat de prijzen zo laag zijn?

Dat komt doordat we een grote voorraad bij de fabrikant kopen. We combineren de verzending vanuit het land van herkomst, zoals Spanje en Italië. Op die manier is de kostprijs lager omdat we de verzendingsprijs samendrukken.

Hoe zit het met de garantie op tegels?

Al onze tegels vallen onder fabrieksgarantie. Let er echter wel op dat elke tegel gecontroleerd moet worden op afwijkingen voor plaatsing. Indien een tegel zichtbaar gebrek vertoont, mag hij in geen enkel geval geplaatst worden. Nadat de tegels verwerkt zijn nemen wij geen reclameringen aan.

Levert RB tegel alleen eerste keus?

We leveren alleen 1e keus tegels, mits anders vermeld.

Staat je vraag niet bij onze veelgestelde vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice. We beantwoorden graag al je vragen.

Bel ons op

085-0640722

E-mail naar

verkoop@rbtegels.nl